Депутатите не се събраха за петъчното заседание

09:40, 11 окт 19 / Политика 25 1904 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

В петъчния ден, когато премиерът Бойко Борисов трябваше да дойде в парламента, депутатите не се събраха. По правилник 121 от тях трябва да се регистрират, за да има заседание.

В 9.00 на работа дойдоха 106 народни представители, а в 9.15 се увеличиха на 112, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

Съпредседателят на ПГ на „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов си обясни ситуацията с липса на мобилизация във всички групи. „Цялата група на ДПС отсъства. Трудно се събира кворум“, коментира той.

Депутатите няма да работят 2 седмици преди изборите

Депутатът Юлиан Ангелов изтъкна, че патриотите са се регистрирали. Само шестима отсъствали, защото са кандидати за кметове. „Забелязах, че не само ГЕРБ, а и БСП бяха наполовина“, обърна внимание той. Попитан има ли умисъл според него в липсата на кворум, депутатът каза: „Трудно ми е да повярвам, че може да има договорка между БСП и ГЕРБ. Може това да се е получило, защото кампанията напредва“. „Никой с нас не е водил разговори за такива договорки. Това мога да го твърдя със сигурност“, обяви Юлиан Ангелов.

Боряна Георгиева от „Воля“ заяви: „Ние сме избрани, за да работим в тази сграда, а не да отсъстваме. Жалко е, че има подобни ситуации“. Тя обясни, че от тяхната група отсъстват петима, защото са извън страната.

Очаквайте подробности.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама