Нинова: Борисов удари дъното

10:15, 11 окт 19 / Политика 25 2598 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Парламентът не успя да събере кворум, за да има заседание и петъчен парламентарен контрол. Така премиерът Бойко Борисов не дойде, за да отговори на въпроса на Корнелия Нинова за Шенген. Реакцията й: „Били сме свидетели на всякакво шикалкавене от премиера Борисов, за да не ми отговаря на въпроси, но днес той удари дъното“.

Депутатите не се събраха за петъчното заседание

Според Нинова премиерът е наредил на депутатите си да не идват на работа и да провалят кворума, за да не й обясни „защо корупцията на правителството му провали бъдещето на България в Шенген“. 

От началото на това НС всички мои въпроси и питания се връщат от министър- председателя с отказ да ми отговаря поради некомпетентност“, обяви лидерът на левицата. По думите й това показва истинското отношение на премиера към парламентаризма.

Депутатът Георги Свиленски допълни: „Премиерът не го е страх толкова от парламентаризма, колкото лично от Корнелия Нинова“, предаде репортер на ТОПНОВИНИ. 

От 79 от БСП в зала били 48 или 50 депутати. Според Свиленски зам.- председателят на НС Емил Христов прекратил регистрацията, въпреки вдигнати ръце на депутати. „Те сега вероятно ще пуснат жалби“, посочи той.

Кристиан Вигенин, който е и зам.- председател на парламента, заяви: „Целта беше заседанието днес да бъде провалено. ГЕРБ направиха каквото можаха“.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама