ГЕРБ: Когато Борисов беше в парламента, Нинова избяга

10:35, 11 окт 19 / Политика 25 2104 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

БСП нападнаха премиера Бойко Борисов, че е наредил на депутатите да не идват на работа, за да няма заседание и да не отговори на въпроса им за Шенген. От ГЕРБ веднага реагираха: „Премиерът Борисов беше тук преди около 2 седмици и отговаряше на въпрос на опозицията. Председателят на БСП избяга в същия ден от парламентарен контрол и не дойде да зададе въпроса си“.

Нинова: Борисов удари дъното

Сами можете на правите изводи за това чие поведение е последователно и чие наистина не отговаря на парламентаризма“, заяви председателят на групата на ГЕРБ Даниела Дариткова, предаде репортер на ТОПНОВИНИ. 

Опозицията трябваше да организира присъствието си в зала, така че да може да чуе отговорите на премиера Борисов и на всички други участници в парламентарния контрол“, подчерта тя.

Петък е ден на опозицията“, коментира Дариткова.

За кворума в зала, Дариткова обясни, че от ГЕРБ са дошли толкова депутати, колкото е възможно с оглед на ангажиментите по райони.

По повод казаното от Нинова, че Борисов й връща въпросите, тя изтъкна: „Това отново показва дълбоко непознаване на правилника“.

Даниела Дариткова поясни, че ако даден въпрос не отговаря на изискванията се пренасочва към ресорен министър. Депутатът уточни, че Нинова ще може да зададе отново въпроса за Шенген и да й бъде отговорено на следващо заседание.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама