Автомобилостроенето ще разкрие над 3000 работни места у нас

16:53, 11 окт 19 25 2264 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Откриване на следващото поколение на Corvette в Тъстин, Калифорния.
Откриване на следващото поколение на Corvette в Тъстин, Калифорния.

Нова стратегия за развитие на автомобилния сектор в България до 2030 година ще бъде представена на правителството до един месец. Тя ще бъде интегрирана в стратегията България 2030. Това заяви Росен Плевнелиев, президент в периода 2012-2017 г., при откриването на „Международния автомобилен салон" в София, цитиран от БНР.

За последните 12 месеца са подкрепени вложения в заводи, свързани с автомобилостроенето, за 170 милиона лева, които ще разкрият нови над 3000 работни места в страната. Това посочи заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов при откриването: „България може да бъде един силен на всички тези производители!“, заяви той.

45 са членовете на Асоциацията на автомобилните производители в България, които са направили инвестиции от над 700 милиона лева през последните 10 години в сектора, заяви председателят ѝ Александър Миланов: „Обемът на търговската дейност, осъществена тук, е над 33 милиарда български лева“.

Министърът на транспорта Росен Желязков подчерта, че все повече нови автомобили трябва да стават по-достъпни.

Томислав Дончев: Време е за автозавод в България - ако не е "Фолксваген", ще е някой друг

Автомобилният салон се провежда до 20 октомври в „Интер Експоцентър“. На него се представят над 75 фирми с повече от 250 експоната и над 70 технологични новости. Изложението е едно от най-престижните в региона и едно от 12-те автомобилни изложения в света

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама