Борисов: Ще настоявам Брюксел да спре нападките към Турция

11:40, 12 окт 19 / Политика 25 3642 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Премиерът Бойко Борисов заяви, че ще настоява пред Брюксел да спре с непрестанните нападки към Турция. Това съобщи самият той във видео, публикувано в страницата му във „Фейсбук“.

Брюксел е далеч, а Турция ей къде е – никаква ограда, никакви мерки не могат да спрат мигрантите, ако започнат да ги пускат“, заяви Борисов.

Той коментира заплахата на турския президент Реджеп Ердоган, че ще пусне милиони бежанци в Европа, защото е недоволен от критиките към офанзивата в Сирия. „Ей, Европейския съюз. Стягайте се. Пак ви казвам - ако се опитате да лепнете на тази операция етикета „инвазия”, ще отворим портите и ще ви пратим 3,6 милиона бежанци”, посочи преди дни Ердоган.

Борисов заяви, че на този етап няма да започва подготовка за създаването на нови лагери за мигранти.

„Нашата позиция е много ясна и концентрирана – няколко неща има, които задължително трябва да се направят . Първо, споразумението с Турция трябва да работи. И, второ, ще настоявам колегите от Брюксел да спрат с тези непрекъснати нападки“, коментира министър-председателят.

По думите му към днешна дата турските власти коректно спазват споразумението с България. „Имаме 0% миграционен натиск. Не виждам смисъл да започнем да взимаме мерки и да правим лагери.  Добрите отношения с Турция и дипломацията в Сирия са най-важни. Аз няколко пъти съм използван като посредник между Европа и Турция и съм съдействал на максимум“, заяви Борисов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама