Фандъкова: Изграждаме 8 нови парка в кварталите

14:35, 14 окт 19 25 2848 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По-добро качество на живот означава близък достъп до градски паркове. Затова планирахме изграждане на 8 нови парка и запазване на зелените клинове от Витоша. Това обяви кандидатът за кмет на ГЕРБ и СДС Йорданка Фандъкова.

"Вече се изработва устройствения план за парк „Кукуряк“ в „Овча купел“. Имаме подкрепата на жителите, които се включиха в обсъжданията, а ангажиментът, който поех е да създадем добра пешеходна и велосипедна свързаност на парка с жилищния комплекс „Овча Купел“ I, 4,5,6 микро район“, изтъкна тя и допълни, че се разработва вариант за паркинг, който ще се намира до бъдещия северен вход на парка и до метростанцията, която се изгражда.

Фандъкова: Започваме изграждане на общински паркинги в кварталите

„Манастирски ливади“ е от кварталите, които имат огромна нужда от парк и зелени площи. Затова планираме линеен парк по поречието на реките Боянска Бара и Бара Изливо и имаме изготвен идеен проект“, обяви Фандъкова и уточни, че третият нов парк ще е на територията на бившите военни имоти в район „Младост“, които бяха прехвърлени на общината от Министерски съвет. „Вече имаме с идеен проект и се извършва градоустройствената процедура“, коментира кандидатът за кмет. 

Четвъртият нов парк, който тя предлага е на територията на „Студентски“, кв. „Витоша“.

„Догодина със сигурност ще можем да започнем изграждането на нов парк на ул. „Черковна“ в район „Оборище“. Правим го заедно  с Министерство на отбраната и Военната  академия. По този начин разширяваме парка на Военна академия, който преди години отворихме за граждани“, обясни Фандъкова.

Другият парк, чието изграждане може да започне през следваща година, е линейният парк по бул. „Македония“. В планирането му се включи екипа на „Вилмот архитекти“, едно от водещите архитектурни бюра във Франция.

 

Много важно за жителите на „Младост“, „Студентски“, „Дървеница“, „Мусагеница“ е да продължим работа по парк „Въртопо“.  В напреднала фаза са проучванията, които ще дадат допълнителна връзка на бул. „Цариградско  шосе“ с Околовръстния път, източно от „Горубляне“. По този начин осигуряваме достъп до бъдещия хидропарк „Искър“. Собствеността по поречието е общинска и държавна и неговото изграждане е обезпечено“, каза кандидатът за кмет на София Йорданка Фандъкова.

 

„Една от важните задачи, която задължително трябва да приключим, е да защитим цялата територия на Борисовата градина с приемането на устройствен план. Това е единственият начин да забраним всякакво ново строителство в парка и да върнем публичните функции на къпалнята „Мария Луиза“ и Летния театър“, каза Фандъкова.

 

„Предвиждаме и изграждането на две пешеходни и велосипедни връзки между трите части на Южния парк. По този проект вече работи главният архитект на София арх. Здравков“, обясни Фандъкова.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама