Димитър Димов, кандидат за кмет на район „Надежда“: Ще работим за промяна в северните територии на София

14:15, 15 окт 19 25 2453 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кандидатът за кмет на район „Надежда“ Димитър Димов се срещна с жители на квартал “Требич”. Пред гражданите той сподели, че през следващата година започва да работи по втория етап от реновирането на 63 ОУ „Христо Ботев“.

„Това включва цялостно саниране, конструктивно укрепване, подмяна на електро- и ВиК инсталации, както и топлоизолация на покрив. В момента се правят финансови разчети за подмяна на оградата и обновяване на двора“, подчерта Димов.

Той добави, че в момента има готов проект за изграждане на многофункционална сграда в кв. „Требич“, включваща нова детска градина за три групи, универсална зала, читалня и административна част.

Ще работим за промяна на облика в северните територии. За Столична община разширението на булевард „Рожен“ е ключов проект. Остава ни да изкупим 16 декара и половина земя, като забавянето се дължи на обжалване от страна на собствениците в съда. Надявам се следващата година да приключат съдебните дела и проектът да стартира през 2021 година. Вече има заповед за допускане на изработване на подробен устройствен план от Северна скоростна тангента до „Нови Искър“. Ако успеем да го приключим за около 6 месеца, през следващата година ще започнат и обществените обсъждания на този ПУП“, каза Димов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама