"Атака": ЦИК да спре „Референдум”

16:27, 15 окт 19 25 1972 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От "Атака" настояха ЦИК да отмени днешното предаване „Референдум”. Причината е, че националната телевизия нарушава задълженията си по Изборния кодекс (ИК), Закона за радио и телевизия и Споразумението за отразяване, което е сключила с партиите и коалициите.

Във Facebook от "Атака" посочват, че обществената телевизия е нарушила член от ИК, според който трябва обективно и справедливо да отразява проявите на кандидатите при зачитане на тяхната равнопоставеност и значимост.

Партията е подала сигнал до ЦИК, че във второто издание на „Референдум“ по време на кампанията е предвидено да вземат участие само 4-ма кандидати, определени на база социологическите проучвания на 4 избрани по преценка на БНТ социологически агенции.

Сидеров настоява за одит в БНТ

Според "Атака" преценката на БНТ е едностранна, липсва прозрачност кои са тези социологически агенции, как са избрани и на какъв принцип са определили четиримата кандидати. От партията коментират, че така за избраните кандидати се увеличават възможностите да получат нови гласове заради по- засиления медиен интерес. 

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама