Освобождават Джок Полфрийман още днес

18:10, 15 окт 19 25 2558 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Още днес Джок Полфрийман ще бъде освободен от дома за настаняване на мигранти в Бусманци, съобщи директорът на Дирекция "Миграция" към МВР Николай Николов на извънреден бифинг пред общежитието.

Полфрийман ще трябва всяка седмица да се явява в Районно управление в столицата.

Относно обиска по-рано днес, при който беше иззет паспорта на Полфрийман, Николов обясни, че това е стандартна практика за обиск на дома за настаняване на бежанци.

У Полфрийман са намерени четири мобилни телефона. Единият от тях е бил с камера, което е напълно забранено на територията на дома. Вчера българската страна е уведомена от посолството на Австралия, че Полфрийман е получил документа си за самоличност, съобщава БГНЕС. 

След като МВР разбрали, че паспортът му е предаден, му е поискано да го предаде доброволно. Той обаче отказал, затова се наложило да му бъде отнет принудително при обиска.

Тъй като австралиецът е осъден на 20 г. за убийство, но е пуснат предсрочно, има забрана да напуска България, процедурата по експулсирането му е спряна. Николов увери, че паспортът на Полфрийман ще му бъде върнат тогава, когато има влязло в сила съдебно решение.

Адвокатът на Полфрийман иска освобождаването му от Бусманци

В момента в съда са постъпили две искания, по които той не се е произнесъл - делото пред ВКС за отмяна на пресрочното освобождаване, и обжалваната от Полфрийман заповед на директора на Дирекция "Миграция" от 2011 г., с която му се забранява да напуска страната.

Джок Полфрийман беше осъден на 20 години затвор за убийството на студента Андрей Монов през декември 2007 г. От тях убиецът излежа 12 години, след което беше пуснат от тричленен съдебен състав, включващ съдиите Калин Калпакчиев, Весислава Иванова и Виолета Магдалинчева. Решението на съда за предсрочно освобождаване на Полфрийман предизвика вълна от възмущение в българското общество.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама