Тръмп в писмо до Ердоган: Не играйте глупака

09:57, 17 окт 19 / Свят 25 2040 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Президентът на САЩ Доналд Тръмп е изпратил писмо до президента на Турция Реджеп Ердоган на 9-ти октомври, в деня, в който започна турската операция в Сирия, с молба да не „бъде глупак“, съобщи CNN като цитира части от документа, пише БГНЕС.

Реджеп Ердоган отказа да се срещне с Пенс и Помпео в Анкара

„Нека да сключим добра сделка! Вие не искате да носите отговорността за безмилостните убийства на хиляди хора и аз не искам да нося отговорността за унищожаването на турската икономика - но ще го направя. Вече ви дадох да усетите малко от това със случая с пастора Брансън“, пише Тръмп на Ердоган. „Не бъдете упорит човек. Не играйте глупака“, се казва в писмото.
 
Ердоган: Всички терористи да хвърлят оръжието до вечерта

Кореспондентът на CNN съобщи, че автентичността на писмото е потвърдена от говорителя на Белия дом Стефани Гришам.
 
Ердоган: Няма да прекратим акцията в Сирия

Турският президент Реджеп Ердоган на 9-ти октомври обяви старта на операция „Извор на мира“ в Северна Сирия срещу ПКК и ИДИЛ. Турската авиация атакува град Рас ал Айн и няколко други сирийски града на границата на двете страни. По-късно беше обявено началото на наземната част на операцията. В събота турското Министерство на отбраната съобщи, че турската армия и сирийската въоръжена опозиция поемат контрола над Рас ал Айн.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама