"Поход за свобода" в подкрепа на жертвите на трафика на хора в 25 града в България

07:20, 19 окт 19 25 1754 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За първи път в България едновременно в 25 града ще се проведе инициативата „Поход за свобода“ в подкрепа на жертвите на трафик на хора.

“Поход за Свобода” е ежегодно събитие, което се провежда в повече от 450 града в над 50 държави по цял свят и с това се превръща в най-голямата и значима инициатива в подкрепа на жертвите на трафик на хора по света. В България инициативата се провежда благодарение на Националната комисия за борба с трафика на хора, местните комисии за борба с трафика на хора, Българския младежки Червен кръст, Превантивно-информационните центрове към местните общини и Фондация “А21 България”.

Целта е да бъде обърнато внимание на българите към огромните мащаби на престъплението и търговията с човешки животи у нас. Освен това, тази инициатива цели да разпространи информация за един от най-ценните инструменти в тази борба, а именно Националната телефонна линия за борба с трафика на хора, която приема сигнали за пострадали лица денонощно и безплатно на телефон 0800 20 100.

Доброволци към местната комисия за борба с трафика на хора в Благоевград също се включват в инициативата. Походът ще бъде проведен и в София, Пловдив, Бургас, Плевен, Сливен, Благоевград, Видин, Монтана, Смолян, Кърджали, Ямбол, Пазарджик, Габрово, Силистра, Разград, Русе, Шумен, Никола Козлево, Варна, Сандански, Добрич, Търговище, Велико Търново, Хасково.

В Благоевград походът ще стартира от площад „Георги Измирлиев“ 1, пред сградата на Община Благоевград в 11:00 часа и ще премине по главната пешеходна улица „Тодор Александров“, като първите 50 човека, които се регистрират на място в 10:30 часа ще получат черна тениска на кампанията с надпис "Все още има робство".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама