Костов ще обжалва решението на СЕМ

16:37, 17 окт 19 25 2399 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Автор: Даяна Дюлгерова

Ще обжалвам решението на СЕМ пред съда. Това каза на пресконференция бившият генерален директор на БНР Светослав Костов, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

Преди няколко часа СЕМ прекрати предсрочно мандата на Костов, а за временно изпълняващ длъжността назначи директора на архива на БНР Антон Митов.

С решението си днес СЕМ доказа, че или е над законите на България, или цели да дестабилизира БНР“, коментира Костов.

Окончателно: Светослав Костов аут от БНР

Той посочи, че ще обжалва решението на СЕМ пред съда. „Явно най-удобно е сега да се скрият зад борбата за свободата на словото“, коментира Костов.

На въпрос кой му оказва натиск, Костов посочи, че това е СЕМ. „А някой натиска ли СЕМ“, попита на свой ред той.

Бившият директор обясни, че пред СЕМ е предоставил резултати от проверки, които са извършени през трите месеца от встъпването му в длъжност.

Успяхме да спестим малко над 1 млн. лв. средства в радиото за тези три месеца, което ни накара да проверим всички обществени поръчки и всички договори, сключени назад във времето. И да проверим защо изобщо някой си е позволил да заложи дефицит и той е целенасочен към НУРТС“, обясни Костов и посочи, че дефицитът е близо 4 млн. лв. „Доколкото знам вече има образувани проверки“, почерта той.

Днес на заседанието на СЕМ мотивите, които им изпратих, бяха споменати отгоре-отгоре, което ме довежда до мисълта, че или не са ги чели докрай, или не са счели за нужно да ги четат“, заяви той.

Костов обясни, че е предоставил достатъчно доказателства, че на 13 септември сигналът на програма „Хоризонт“ всъщност не е бил спиран.

Продължава одитът на Сметната палата в БНР, както и работата на анкетната комисия, създадена в парламента по случая.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама