Временният шеф на БНР: За три месеца много неща трябва да се свършат

19:30, 17 окт 19 25 2243 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''Много тежка работа ме чака. Тепърва ще имам притеснения. Ние сме приятели с господин Костов. Аз обаче, за разлика от него, съм от 1977-ма година в това радио. Само и.д. генерален директор не съм бил'', това каза по „Хоризонт“ новият временно изпълняващ длъжността генерален директор на БНР Антон Митов.

Той е завършил „Журналистика“ и работи в БНР от 1977-а година, преподавал е в НБУ. От 2013 година е директор на дирекция „Мултимедийни програми“, а от 2016-а - на дирекция „Архивен фонд“.

Окончателно: Светослав Костов аут от БНР

„Трябва да си поговоря с екипа, с който ще управлявам - екипът на господин Костов. Чака ни приемане на бюджета, отчет - неща, важни за развитието на Радиото. Ще търся вариант за диалог... Приех навремето да стана директор на Архивния фонд, защото дигитализацията на музиката, което притежава и която произвежда Радиото, е нещо основно. Аз съм с невероятна симпатия към музикалните състави в Националното радио, защото това е едно национално богатство“, каза той. 

Митов заяви, че ще работи "при отворени врата", така че хората да имат достъп до него и ще заложи на „диалог, разговори, аргументи и ще моля за помощ“, заяви Митов. 

„Разбира се, нямам друг избор. Още повече, че три месеца е много кратък срок, а за тези три месеца има много неща, които трябва да се свършат", беше категоричен той. 

Акцент на деня: От нагъл по-нагъл

„Аз съм работил с по-голямата част от това радио, имал съм общуване. Винаги диалогът при мен е по-внимателен, да се държа с хората не като старшина, а като приятел". 

Новият и.д. генерален директор е бил „много приятно изненадан“ от единодушния избор на СЕМ и заяви, че ще работи, за да оправдае доверието им.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама