Тръмп: Някои европейски държави са готови да приемат бойци на "Ислямска държава"

21:20, 18 окт 19 / Свят 25 2820 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че някои европейски страни са готови да приемат бойци на „Ислямска държава“, съобщи РИА Новости, цитирана от БГНЕС.

"Току-що бях информиран, че някои европейски държави за първи път са се съгласили да приемат бойци на „Ислямска държава“, родени в техните страни. Това е добра новина, но защо трябваше да се направи, след като ги заловихме. Въпреки това има голям напредък“, написа Тръмп в Туитър, като в края на фразата постави четири възклицателни знака.

Един от голф клубовете на Тръмп ще домакинства среща на Г-7

Съединените щати се стремят да накарат други държави активно да репатрират свои граждани от Сирия, където до 2 000 бойци са държани в плен на формированията-съюзници на САЩ, а до 70 000 членове на техните семейства и други чуждестранни граждани са в лагери за разселени.

Има по-ранни съобщения за бягство на бойци и техните семейства от лагери за временно задържане на територии, контролирани от кюрдите преди турската военна операция.

В четвъртък САЩ и Турция заявиха, че са се съгласили да прекратят военната операция на Турция за 120 часа и да изтеглят кюрдските сили от 30-километровата буферна зона на турско-сирийската граница, която Анкара възнамерява да контролира самостоятелно. Въпреки това постъпиха съобщения за продължаващи сражения.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама