ЦИК е готова за предстоящите избори

10:31, 20 окт 19 25 2013 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Транспортиране на бюлетини
Транспортиране на бюлетини

В 17 области бюлетините за предстоящите местни избори вече са доставени. Това каза председателят на ЦИК Стефка Стоева по БНР.

Тя подчерта, че всичко върви по график.

„ЦИК е готова за предстоящите избори. Първият тур е следващата неделя и след изключително усилена работа вече четвърти месец, вече можем да кажем, че сме готови. Беше извървян много дълъг път от 10 юли, издаването на указа на президента за определяне на датата, до днес - 20 октомври, в който ден пътуват добре охранявани бюлетини за Перник и Кюстендил“, обясни тя.

„Много отдавна подготвихме изборните книги, назначихме всички 265 общински избирателни комисии още до 30 август. Приели сме над 1500 решения до днешна дата. Приели сме методическите указания за ОИК и за СИК. Постарахме се този път де са по-кратки и по-ясни“, допълни Стоева.

Тя допълни, че са приели и всички принципни решения за тези избори, изключение на две.

„Те ще бъдат приети и обсъдени утре, защото те по правило трябва да бъдат непосредствено преди изборите, а не защото ние сме закъснели. Всичките сериозни решения, в това число най-вече тези за оформяне на протоколи, методически указания. Последното, което приехме на вчерашното заседание е за изключването на камерите в изборния ден“, допълни Стоева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама