Манолова: Гласувайте за промяната, за да не гледате бетон и да не дишате мръсен въздух

18:59, 22 окт 19 25 3031 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Гласувайте за промяната, за да не гледате бетон и да не дишате мръсен въздух. Това каза кандидатът за кмет на София Мая Манолова по време на предизборен дебат в ефира на bTV.

Въздух и замърсяване – стратегии за справяне с трафика

По отношение на справянето с трафика Манолова посочи, че ще работи за свързаност между кварталите, както и за довършване на Околовръстното шосе и ринга през бул. „Т. Каблешков“. Тя подчерта, че 30-те млн. лв. от синята и зелената зона се харчат непрозрачно и с тях биха могли да се изградят буферни паркинги и паркинги в крайните квартали.

Според Мая Манолова Столична община е закъсняла с признаването на проблема с качеството на въздуха и с предприемането на конкретни мерки. „Превишенията през последните дни са факт – от 60 до 80 микрограма фини прахови частици. За тях можем да се информираме не от станциите на Столична община, защото такива няма, а от граждански станции. Моят екип установи само една общинска станция – една ръждясала „Лада“, коментира Манолова. Тя подчерта, че до момента по програмата на общината са подменени едва 30 печки.

Презастрояване и некачествени ремонти

Манолова обясни, че ще отговаря лично за ремонтите в София, като в договорите заложи ясни изисквания – както за санкции, така и за прекратяване на договорите, когато те не се изпълняват в срок и качествено. „Защото се оказа, че ремонтът на „Графа“ е сбъркан, но не може да се прекрати договорът“, посочи тя.

Кръстосан огън

В кръга, в който участниците в дебата трябваше да задават един на друг въпроси, кандидатът на ГЕРБ за столичен кмет Йорданка Фандъкова отказа да зададе въпрос на Мая Манолова, тъй като според нея тя само задава въпроси, но не слуша отговорите.

Детски градини

Манолова обясни, че до края на мандата ще бъдат изградени необходимите 35 детски градини за 7000 деца – толкова са в списъците на чакащи. По думите ѝ това ще стане чрез отчуждаване на терените, отредени за детски градини, но които са частна собственост.

Финални послания към избирателите

„За пореден път си дадохме сметка в този разговор, че живеем гледайки бетон, че дишаме мръсен въздух, че сме в задръстване, че за децата и внуците ни няма места в детските градини. Искам да попитам зрителите - искате ли още четири години да живеем по този начин или искате промяна? Ако искате промяна, начинът е на 27 октомври да гласувате за промяната“, заяви Манолова.

Още по темата:

Арх. Игнатов: Знам какво да направя, за да имаме тротоари, паркове и транспорт

Джамбазки: Изберете ВМРО, ако искате град без цигански катуни и каруци

Фандъкова: София не се нуждае от хаос и експерименти, а от стабилност и развитие

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама