Намериха тела на 39 души в камион в Есекс (ОБНОВЕНА)

14:15, 23 окт 19 / Свят 25 7079 Шрифт:
Християна Димитрова Автор: Християна Димитрова

Телата на 39 души са открити в ремарке на камион в Есекс, Източна Англия.

Шофьорът на камиона - 25-годишен мъж от Северна Ирландия, е арестуван по подозрение за убийство, съобщава BBC. Камионът е идвал от България и е влязъл в страната през Хоулихед, Ангълси, в събота. Полицията установява идентичността на жертвите, но предвиждат ''продължителен процес''. Според първоначалната информация на полицията телата са на 38 възрастни и един тийнейджър. 

Вътрешният секретар Прити Пател заяви, че е "шокирана и натъжена от този крайно трагичен инцидент".

От външното ни министерство съобщиха, че посолството в Лондон проверява случая и е в контакт с местните власти. Все още не е ясно дали намереният камион в Есекс е с българска регистрация. Няма данни и за националността на намерените в камиона човешки тела.

Установена е връзка с британската полиция, представител на посолството ни е провел среща и в Министерството на външните работи в Лондон. Посланикът ни Марин Райков е разговарял по телефона с британската посланичка в София Ема Хопкинс, като са се договорили да следят заедно случая”, информират от ведомството. От британската полиция са предупредили, че идентификацията им ще отнеме дълго време.

 
 

 

Ключови думи
Напишете коментар
Коментари: 1
1 Richardvuh 11:14, 30 юни 20

Ремонт на вани с течен акрил в Коломна

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама