От „Демократична България" се извиниха за „дълбоко неуместната фраза“ на Белев

16:33, 24 окт 19 25 2591 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От „Демократична България“ съобщиха, че по тяхно искане са се срещнали със София Коен, председател на Централния Израелтянски Духовен Съвет и доц. д-р Александър Оскар, председател на Организацията на евреите „Шалом“. На срещата са присъствали Атанас Атанасов, Христо Иванов и Борислав Сандов.

Главният прокурор започва разследване срещу Тома Белев за антисемитизъм

Тома Белев написа като коментар на публикация във Facebook: „Най-евтино са пътували евреите в конските вагони- напълно безплатно“.

„Бихме искали да изкажем на еврейската общност и гражданското общество в България своето голямо съжаление за дълбоко неуместната фраза, използвана от нашия колега Тома Белев и за засегнатите от този инцидент чувства”, са заявили от партията.

Според „Демократична България“ паметта за холокоста е крайъгълен камък на съвременния хуманизъм и фундамент на усилията за изграждане на толерантно, справедливо и мирно общество.

С вашите дини по вашата глава

От партията обръщат внимание, че национал популизмът отново е във възход и негови представители от властта ежедневно инжектират отрицание срещу малцинства и правата на човека в обществения ни живот.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама