Враца гласува (Обновена)

22:58, 27 окт 19 25 2838 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

При висока активност приключи изборният ден във Врачанска област, съобщи БНР. 

Над 70 на сто от избирателите са гласували в Борован и в Роман. Около 65 на сто е активността в Бяла Слатина, в Мездра, в Мизия и в Хайредин. В Козлодуй е 57 на сто, а в Оряхово - 52 процента. В община Враца са гласували малко под половината от имащите право на глас - 49,98 на сто.

Изборният ден беше удължен до 21.00 часа в Хайредин, за да бъде дадена възможност да упражнят вота си заявилите желание да гласуват в подвижната секция.

Изборният ден в община Враца започна нормално. Право на избор в общината имат общо 66 297 души. Изборната активност към 10.00 часа бе 13.50 %, а гласувалите 8 951. Към 12.30 часа активността бе 28.04%, а гласувалите 18 591. Към 17.30 часа активността е област Враца е 46,24%.

Гласувах за продължаващото развитие на Враца - за това нашият град отново да се превърне в регионален икономически център, който да събира хората от целия регион. Гласувах за бъдещето на Враца”, заяви кандидатът на ГЕРБ за кмет Калин Каменов, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

"Гласувах да продължим промяната във Враца, да продължим развитието", каза министърът на регионалното развитие инж. Петя Аврамова, след като упражни правото си на глас. „Ние врачани можем да оценим резултатите, така че е естествено да искаме продължаване на развитието на Враца в положителна посока. Затова гласувах за хората, които показаха, че могат да го направят, за хората, на които имам доверие, че могат да продължат напред", допълни още тя.

В събота в прокуратурата в община Бяла Слатина е постъпил сигнал, че хората, които искат да гласуват в подвижни секции, са се увеличили. Те са се сдобили с документ, който гласи, че имат гръбначно възпаление. Хората са разпитани. Част от тях заявили, че подписите не са техни и не са попълвали подобни заявления. Прокуратурата е започнала работа по случая.

Видин гласува

Малко-по късно БНТ съобщи за ново нарушение на Изборния кодекс в Бяла Слатина. На заснет от тях клип се вижда как човек от секционна комисия нарушава тайната на вота. На видеоклипа се вижда как в 16-та СИК в ромската махала член на комисията неправомерно отваря и поглежда в попълнена бюлетина, преди тя да бъде пусната в урната. От ЦИК обявиха, че случилото се е недопустимо. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама