Световни лидери: Ликвидирането на Багдади е важен момент в борбата с тероризма

19:10, 27 окт 19 / Свят 25 2130 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ликвидирането на главатаря на терористичната групировка "Ислямска държава" (ИД) Абу Бакр ал Багдади е важен момент в борбата с тероризма, заяви британският премиер Борис Джонсън, цитиран от Франс прес и ТАСС.

''Окончателната победа над ИД  все още не е постигната'', предупреди в същото време Джонсън.

Британският външен министър Доминик Рааб подчерта, че страната му ще продължи да дава приноса си в борбата с групировката.

Доналд Тръмп: Багдади умря "като куче"

Френската министърка на въоръжените сили Флоранс Парли поздрави САЩ за операцията, довела до гибелта на терористичния лидер и отправи предупреждение, че това не означава край на ИД.

"Багдади: ранно пенсиониране за един терорист, но не и за неговата организация. Продължаваме да се борим срещу "Ислямска държава" с партньорите ни и ще се приспособим към новите условия в региона", написа Парли в туит, цитиран от Ройтерс.

Кой е самоубилият се лидер на "Ислямска държава" Абу Багдади?

Израелският премиер Бенямин Нетаняху също определи ликвидирането на Багдади като важен момент в борбата с терористичната организация, предадоха Франс прес и ТАСС.

"Искам да поздравя президента Доналд Тръмп с впечатляващото постижение... това отразява нашата обща - на САЩ и всички свободни страни - решимост в борбата с терористичните организации. Това постижение е важен момент, но кампанията все още не е приключила", заяви Нетаняху в Twitter.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама