ГЕРБ с две победи и шест балотажа във Видинско

15:12, 28 окт 19 25 3524 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

При 100% обработени протоколи на първи тур на местните избори в област Видин бяха избрани трима кметове – на Бойница, Грамада, Ружинци.

Балотаж между ГЕРБ и БСП ще има в четири общини – Брегово, Кула, Макреш и Чупрене.

Битката за Видин ще се реши на втори тур. Най-много гласове събра кандидатът на ГЕРБ и досегашен кмет Огнян Ценков - 32.23%. Ако той спечели в неделя, това ще е вторият му мандат. Срещу него на балотаж отива Цветан Ценков от местна коалиция на СДС (НДСВ, Нова алтернатива, ЗНС, БЗНС, БДСР) с 30.41%.

Неделята ще се окаже решаващата и за Белоградчик. Един срещу друг ще се изправят кандидатът на местната коалиция на БСП (ДПС) и досегашен кмет Борис Николов, който получи 43.89% от гласовете, и издигнатият от НФСБ Александър Алексиев, получил 24.95%.

В Бойница изборите печели досегашният кмет и единствен кандидат за поста Анета Генчева от ГЕРБ. Тя е получила 91.67%.

Битка между БСП и ГЕРБ ще се води в Брегово на втори тур. Малко не достигна на кандидата на БСП и досегашен кмет Милчо Въков, за да спечели от първия път – за него гласуваха 47.77%. Втори е кандидатът на управляващите Илиян Бърсанов с 42.47%.

Досегашният кмет на Грамада си запазва кметското място. За Милчо Башев - кандидат от местна коалиция „Нова алтернатива“ („Нова алтернатива“ и „Воля“), са дали гласа си 73.55%. Втори е кандидатът на ГЕРБ Николай Иванов с 18.17%.

И в Димово се стигна до балотаж. В неделя сили ще премерят събралият 38.71% от гласовете Светослав Славчев – издигнат от местна коалиция „Новото време“ („Воля“, ДПС), и досегашният кмет и кандидат от ГЕРБ Лозан Лозанов, който получи 25.25%.

Втората битка на ниво ГЕРБ – БСП ще бъде в Кула. Досегашният кмет и кандидат от управляващите Владимир Владимиров събра 45.24% от гласовете, а опонентът му от левицата Андрей Андреев му диша във врата с 44.56%.

Третата „война“ между управляващи и опозиция ще се проведе на територията на Макреш. На втори тур отиват кандидатът на БСП и настоящ кмет Митко Антов (49.05%) и Цветан Георгиев от ГЕРБ (39.51%).

В Ново село балотажът ще е между досегашния кмет Георги Стоенелов (ИК), който получава 49,46%, и Борисов Крумов (ИК), събрал 43.98% от гласовете.

В Ружинци кметското място си запазва досегашният кмет от ГЕРБ Александър Александров, който получава 64.53%. След него е кандидатът на „Нова алтернатива“ Илиян Илиев, получил 25.87%.

Четвъртият балотаж между БСП и ГЕРБ ще се проведе в Чупрене. За кметското място там ще се борят кандидатът на левицата Богомил Станков (37.87%) и издигнатият от ГЕРБ Анжело Добричов (26.18%).

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама