УЕФА ни удари с тежка глоба за расизъм

16:45, 29 окт 19 / Спорт 25 4321 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

УЕФА ни наказа с 85 000 евро глоба и затворени изцяло трибуни за европейската квалификация срещу Чехия. Мачът е на култовата за родния футбол дата 17-ти ноември, но за съжаление ще мине в изключително тъжната атмосфера, без да има публика. Следващият мач за родните национали също ще се играе пред празни трибуни.

Това решение взе Дисциплинарната комисия на централата на днешното си заседание, съобщи сайтът Gong.bg.

75 000 евро е санкцията за проявите на расова и друга дискриминация по време на мача с Англия (0:6) на 14 октомври, а 10 000 евро са заради освиркване на химна на гостите.

Шестима задържани за расисткия скандал (ОБНОВЕНА)

Същата санкция от 10 000 евро има и за Английската асоциация, тъй като гостуващите фенове също не уважиха "Мила родино" преди началото на двубоя.

БФС получи и предупреждение за втори мач без публика, което влиза в сила автоматично при допускането на какъвто и да е инцидент при организацията на мача с Чехия.

Ивелин Попов: Нямам обяснение защо се случи това на стадиона

Очаква се родната централа да предприеме кампания за допускането на стадиона на деца до 14 г., което е позволено от УЕФА при такава санкция. За това ще помогне и сравнително удобният час на двубоя - 19 часа на 17 ноември.

УЕФА повдигна обвинение на България след мача с Англия

Глобата не е рекордна, но за това колко е сурова говори дори само фактът, че за свастиката, изорана в терена преди квалификацията Хърватия - Италия в Сплит преди 4 години, федерацията в Загреб беше глобена със 70 000 евро.

Провинение, което в никакъв случай не е сравнимо с 20-ината фенове, които вдигаха ръце и викаха обиди на "Васил Левски" срещу англичаните.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама