ВМРО решава подкрепя ли Йорданка Фандъкова за балотажа

08:59, 30 окт 19 25 2330 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

ВМРО ще реши днес дали да подкрепи Йорданка Фандъкова на балотажа в неделя. Това ще се случи след разговор между представители на партията и Фандъкова. Това съобщи зам. председателят на ВМРО Искрен Веселинов пред Нова телевизия.

На въпрос в кои населени места кого ще подкрепи партията на балотажа Веселинов заяви: "Не е въпросът кого ще подкрепим, а как ще се управляват тези общини".

На много места местните структури смятат, че симпатизантите им трябва да решат сами, а не да се излиза с позиция в подкрепа на някого. Ясно е, че там, където балотажите са с кандидати на ДПС, ВМРО ще подкрепи другите кандидати, за да ограничи влиянието на ДПС в тези общини, обясни Веселинов.

„Това, че сме в коалиция с дадена партия съвсем не означава, че не сме й опозиция в множеството общини у нас. Има градове, където сме основен опонент на ГЕРБ, както е в Пловдив. В Европейската столица на културата отдавна не се играе честно. Истинската битка обаче предстои. В малките населени места действително има натиск от дадена партия. Там, където ще участва ВМРО, ще има много строг контрол срещу купуването на гласове”, допълни той.

В 2/3 от местата, в които кандидати на ВМРО са стигнали до балотаж, те ще се изправят срещу кандидати на ГЕРБ, а в останалите опонентите им са от ДПС и БСП, каза Веселинов.

Запитан дали Ангел Джамбазки дължи подкрепа на Фандъкова, тъй като преди години той беше общински съветник от групата на ГЕРБ, Веселинов поясни „Дължи й подкрепа, ако г-жа Фнадъкова се заеме с темите, които накараха Джамбазки да влезе в предизборна надпревара”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама