ГЕРБ отчита засилване на позициите си

13:35, 30 окт 19 / Политика 25 1954 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

ГЕРБ отчита засилване на позициите си в страната. Това стана ясно по време на пресконференция в централата на партията, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

Партията обяви резултатите от изборите в неделя:
ГЕРБ печели кметове на общини на първи тур: През 2011 г. - 25 общини, 2015 г. – 65, 2019 г. – 91. В областни градове: 2011 г. - 4 града, 2015 г. – 11, 2019 – 8 областни града. Единствено в Пазарджик, Ямбол и Кърджали ГЕРБ няма да се явява на балотаж, в останалите градове ще играе на втори тур.

Борисов: Победата ни над БСП е безапелационна (Обновена)

Цветомир Паунов обясни, че в нито един областен център БСП не е водеща електорална сила, като припомни, е че електоралният вот е партийният и той се измерва в доверието на симпатизантите към партията. 

Получените гласове за общински съветници в цялата страна между ГЕРБ и БСП са в съотношение 2:1. ГЕРБ има мнозинство и печели изборите за общински съветници в 163 общини от 265. БСП има победа в 40. ГЕРБ увеличава общинските си съветници с 80 спрямо 2015 г.

От своя страна Даниела Дариткова изтъкна, че ГЕРБ повишава броя на общинските съветници и в смесените региони. В Хасково партията ще имат със 17 общински съветника повече, в Силистра със 7, Шумен със 6, Смолян с 2. По думите й в Смолянската област БСП е трета политическа сила, в смесените райони ГЕРБ е единственият опонент на ДПС.

Корнелия Нинова: Къде му е победата на Борисов, губи бастиони

Живко Тодоров заяви, че ГЕРБ има трайно присъствие в гласовете на всички групи в населението, включително и при възрастните хора. „Ние привличаме и голяма част от претенциозните хора, а именно младите“, посочи той, като добави, че това означава, че партията е подкрепяна от образованите и активните хора. „Благодарение на добрите кандидати побеждаваме и там, където има силни политически представители“, каза още Тодоров. 

Категорично не губим позиции, резултатите са ясни и категорични. Нашите опоненти със сигурност ще се опитат да манипулират ситуацията, дори и в София“, добави Цветомир Паунов.

Относно феноменът в Доспат, където целият общински съвет е зает от представители на ГЕРБ, Даниела Дариткова заяви, че кметът има категорична подкрепа на населението и това се вижда от изборните резултати.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама