Цветанов се срещна с представители на вашингтонската Фондация за защита на демокрациите

15:11, 30 окт 19 / Политика 25 2086 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

 По време на посещението си във Вашингтон, председателят на Управителния съвет на ЕАЦС Цветан Цветанов проведе работна среща във Фондацията за защита на демокрациите – базирана във Вашингтон неправителствена структура, работеща по въпроси на гражданското общество, защита и утвърждаване върховенството на закона и демократичните принципи в съвременните общества, съобщиха от пресцентъра на Центъра.

В срещата участваха Тоби Дершовиц – старши вицепрезидент по стратегическо развитие и връзки с държавните институции и д-р Айкан Ердемир, старши изследовател в организацията.

Цветан Цветанов се срещна с Ян Бжежински в Атлантическия съвет във Вашингтон

Цветанов представи дейността и основните приоритети на новосъздадения Евро-атлантически център за сигурност. Дершовиц и Ердемир проявиха силен интерес към международното портфолио на центъра и възможностите за взаимодействие в една среда за сигурност, изпълнена с предизвикателства пред демократичните общества. Бяха обсъдени конкретни форми на бъдещо сътрудничество, като тримата се обединиха около необходимостта от привличане на независими изследователи от академичната общност на държавите от Балканите и Черноморския регион. Именно чрез независими изследвания на обществено-политическите и икономическите процеси в обществата от региона могат да бъдат изведени заплахите, много често асиметрични по характер, идващи от несистемни играчи в района.

По време на срещата също така бе постигната договореност конкретни изследвания на Фондацията за защита на демокрациите да бъдат публикувани на сайта на Евро-атлантическия център за сигурност, превръщайки го по този начин в изследователски портал за научни изследователи от България и региона.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама