ДНК се срещна с вицепремиера по демографската политика

18:40, 30 окт 19 25 1509 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Заместник министър-председателя по икономическата и демографската политика Марияна Николова се срещна с представители на неправителствената организация Движение за национална кауза - ДНК, която вече три години се занимава с демографските проблеми, свързани с раждаемостта и емиграцията. 

Срещата е инициирана от ДНК, а целта беше вицепремиерът да се запознае с дейността на организацията и да се установи контакт за бъдещи съвместни инициативи.

Андрей за кампанията на ДНК за зачеване: Искахме да провокираме, не да обидим

По време на срещата се обсъдиха и предложенията на Сдружението за конкретни мерки, които ще бъдат внесени официално до 15 ноември към вицепремиера Марияна Николова и Националния съвет по демографска политика към Министерски съвет.

Идеите за промени в законодателството и средата идват главно от младите семейства, бъдещи и настоящи родители, които ДНК анкетира в продължение на три години в сайта на единствената кампания за насърчаване на раждаемостта в България, както и от успешни европейски практики. 

В момента юридическия екип на организацията оформя идеите на ДНК, по които са работили изявени специалисти по демографската политика у нас.

Представителите на ДНК разказаха на вицепремиера и за платформата Bulgaria wants you, по която работят от една година. Проектът цели да привлече българи от чужбина обратно у нас, като предлага възможности за работа и информация за живота в различните региони на страната. Очаква се платформата да стартира в началото на 2020 година.

ДНК пита на 26-и май българите зад граница какво би ги върнало обратно

Андрей Арнаудов и екипа му са поели ангажимент тази есен да внесат предложения за промени в законодателството, в защита на гражданските интереси и мерки за повишаване на раждаемостта, които биха могли да се приложат на практика у нас и да допринесат за преодоляване на негативните тенденции. 

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама