МВР стартира Акция „Зима“

06:30, 31 окт 19 25 4078 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Полицията започва акция „Зима“ в цялата страна, съобщават от МВР. От СДВР са категорични, че тази година няма да има толеранс за неизправни МПС-та.

И тази година акция „Зима“ ще бъде проведена на три етапа – първият за безопасност на пътни превозни средства като велосипеди, такива с животинска тяга, както и мерки за безопасност на водачите.

Вторият етап ще е за пешеходците, като много сериозна уязвима група, а третият за безопасно шофиране през зимата, техническа изправност на автомобилите, както и поведение на водачите спрямо пешеходци.

След 15 ноември от "Пътна полиция" ще глобяват с 50 лв. водачите чиито гуми са с грайфер под 4 мм. Толкова е и стойността на глобата за неизправни фарове и габарити. За неизпрвни спирачни системи обаче, санкциите могат да достигнат до 500 лв.

От Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) планират до края на ноември да спрат основните ремонти по магистралите.

Подробности по акцията ще бъдат обявени днес на специална пресконференция, в която ще присъстват началникът на отдел „Пътна полиция“ при Главна дирекция „Национална полиция“ комисар Любомир Костадинов, председателят на Съюза на българските автомобилисти (СБА) инж. Емил Панчев, представители на Българския Червен кръст, Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, Агенция „Пътна инфраструктура“ и Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата".

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама