Да спечелиш 5 милиона долара от препродаване на пощенски марки

21:00, 31 окт 19 / Свят 25 1420 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Двама пощенски служители в Япония са успели да присвоят почти 5 милиона долара от препродажбата на използвани пощенски марки, съобщава БГНЕС.

Престъплението е било докладвано на ръководството на пощенската служба още през 2018 г., но не му е била дадена гласност. Според предварителната информация, с препродажбата на използвани марки са се занимавали ръководни служители на два пощенски клона в Токио.

Разследването показало, че в продължение на три години ръководителят на единия пощенски клон е продавал използвани пощенски марки на обща стойност 3,68 милиона долара, а ръководителят на втория – за 1,29 милиона долара. Марките са продавани в павилиони за намалени билети само за разплащане на пощенски пратки от компании, които са имали право да заплащат за пощенски услуги с предварително закупени марки.

Въпреки че всички нелегално използвани марки са били предназначени за преработка, върху тях вероятно не е имало пощенски печат, което е позволило повторното им използване от нарушителите за лична изгода.

От пощенската служба на Япония са потвърдили факта на нарушението, но са уточнили, че все още се води разследване по случая.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама