Фандъкова: Моля софиянци да гласуват „за” града си

09:08, 01 ное 19 25 1879 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Аз моля софиянци да гласуват „за” града си". Това заяви кандидатът за кмет на София Йорданка Фандъкова в предаването "Здравей, България" по Нова телевизия. 

Според нея в момента сме на финала на една кампания, на която нейният опонент Мая Манолова е избрала стратегията на внушенията. „Внушенията изместиха решенията. Чухме много такива, но не чухме отговори на въпросите за развитието на града", каза Фандъкова. 

Тя коментира и съмненията за купуване на гласове в ромските квартали "Факултета" и "Филиповци. „Трябва дълбоко да не познаваш София, за да твърдиш, че в София да се спечелят избори с купуване на гласове. Софиянци не се купуват или продават”, коментира кандидатът за кмет на столицата и допълни, че една от директорките на училища във "Факултета" е била кандидат за общински съветник от ГЕРБ. Фандъкова е категорична, че когато има съмнения трябва да се правят сериозни проверки. 

"Аз се явявам за четвърти път на мажоритарни избори и се явявам с лицето си, програмите си и конкретните проекти", категорична бе Фандъкова. Според нея София е град на свободните хора. 

Фандъкова допълни, че за 10 години се е направило много за столицата, но в същото време управата на столицата е допуснала и много пропуски и грешки. "Няма как това да не се отрази на хората в града. Те са все по-взискателни. В новата си програма съм заложила и конкретни мерки за преодоляване на пропуски и грешки, които сме допускали. В момента има шанс да се привлече и голям стратегически инвеститор. "Поемам само ангажименти, които мога да гарантирам", коментира тя. 

Кандидатът за нов мандат каза още, че не са се чули конкретни решения за мръсния въздух. Тя заяви, че има позиция по казуса с избора на главния прокурор, но уважава разделението на властите. Според нея Борис Бонев и арх. Борислав Игнатов са много добре запознати с проблемите на града и дълго време са работили заедно с него за разрешаването им и се надява да продължат съвместната работа. 

Йорданка Фандъкова обясни още, че строежът на третия лъч на метрото е приключил. В момента текат тестове на влаковете. Когато те свършат ще бъде пуснат и първия участък от 8 километра.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама