България се преклони пред паметта на загиналите воини

13:29, 02 ное 19 25 1855 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Отбелязваме Архангелова задушница, наречена още Мъжка задушница. На днешния ден отдаваме почит пред паметта на всички наши близки, както и на загиналите български воини.

Премиерът Бойко Борисов написа в социалните мрежи:

Мир на душата на всички починали наши близки! Дълбок поклон пред паметта на войниците и офицерите, които са жертвали живота си за свободата на България!

 
Президентът Румен Радев отдаде признателност на загиналите български воини.

Той почете паметта и отдаде признателност на българските военнослужещи, загинали във войните за национално обединение, в операции по поддържане на мира и при изпълнение на воинския дълг в мирно време. 

Пред Военния мавзолей-костница на Централните софийски гробища президентът присъства на заупокойна панихида, отслужена от Негово преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп. Президентът Радев положи венец пред мемориала на загиналите герои.

На заупокойната панихида присъстваха министърът на отбраната Красимир Каракачанов, началникът на отбраната генерал Андрей Боцев, командири на видовете въоръжени сили, висши офицери, членове на военнопатриотичните съюзи и роднини на загинали военнослужещи при изпълнение на служебния си дълг.

 
 
 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама