Спорно съдийско решение отне победата на Багата

07:46, 03 ное 19 / Спорт 25 1992 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Българският боец Благой Иванов загуби от Дерик Люис във втория двубой от главната карта на бойната галавечер UFC 244.

В легендарната зала "Медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк, американецът спечели битката с 2-1 съдийски решения (30-27, 28-29, 29-28), които са в ярко противоречие със статистиката след двубоя, съобщи Gong.bg.

Българинът регистрира над 20 удара повече от противника си - 59 на 37 и извърши три тейкдауна срещу един-единствен на Люис. Иванов беше по-активният в срещата и на няколко пъти опита да приключи мача с различни техники за събмишън, но изглежда това не е било достатъчно за съдиите, които отсъдиха победа за американеца.

Българският боец беше разкървавен в началото на втория рунд след серия от удари в лицето, но това не го накара да се предаде. След доста атрактивни първи две части, които изобилстваха от агресивни атаки, двамата бойци влязоха попредпазливо в третата. Те обаче не разочароваха зрителите и си размениха доста удари преди времето да изтече.

Преди този мач българинът, който е бивш световен шампион по бойно самбо, имаше в своя актив в една от най-престижните вериги за бойни спортове в света само една загуба от бразилеца Жуниор дос Сантос и две победи - срещу Бен Ротуел и Туиваса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама