„Тренд“: ГЕРБ си запазва Варна и Горна Оряховица, а БСП печели Русе

22:45, 03 ное 19 25 2663 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Социологическата агенция „Тренд” обяви резултати от паралелното преброяване на бюлетините, пуснати в балотажа на местните избори, съобщи Нова телевизия.

ГЕРБ запазва Варна

Оспорваната битка във Варна печели Иван Портних от ГЕРБ с 62.2% от гласовете. Съперникът му във вота Костадин Костадинов от ПП „Възраждане” пък получава 34.6%. 

"Не успяхме да убедим хората, че от изборите нещо зависи. "Видяхте, че изборната активност е срамно ниска, което задава въпроса защо в крайна сметка правим избори", заяви останлият втори на балотажа Костадин Костадинов пред БНТ.

Oт своя страна, новият стар кмет на морската столица Иван Портних посочи, че ще работи за динамично развитие на града. "ГЕРБ е първа политическа сила с най-голямо представителство в Общинския съвет, така че проектите за наистина динамично развитие в града ще бъдат подкрепени от достатъчен брой общински съветници. Искам да поздравя колегите, защото печелим във всичките 12 общини във Варна. Показахме, че Варна е излязла от аварийната лента и уверено вече се движи по високоскоростната", заяви той пред БНТ.

БСП печели Русе

Управлението на Русе поема Пенчо Милков от БСП с 59.4% от гласовете. 36.1 на сто от гласувалите в крайдунавския град са дали доверието си на Диана Иванова от ГЕРБ.

Веднага след обявяването на резултатите Пенчо Милков заяви, че още от утре започва да работи за единението на гражданите. „Мисля, че русенци са мъдри хора и начинът по който те формираха общинския съвет на нашия град, показва, че те не искат авторитарно управление и не искат аз да им казвам какво да става. Те искат да правя така, че да убеждавам групите в общинския съвет. Мисля, че това ще бъде наша политика”, заяви той пред Нова телевизия.

ГЕРБ повтори победата си и в Горна Оряховица

Добромир Добрев от ГЕРБ спечели трети кметски мандат във втората по големина община във Великотърновска област - Горна Оряховица. Според екзитпола на „Тренд“ Добрев получава 51,4% от гласовете на втория тур, съобщи БНР. Конкурентът му - депутатът от БСП Явор Божанков, събира 42,6% подкрепа. За приоритетите си в новия мандат Добромир Добрев посочи: „Резултатът е важен. Доверието, което дадоха към мен жителите на община Горна Оряховица, може само да ме радва, но и ме задължава. Инфраструктурата ще бъде като основен приоритет за общината. Това е нещо, което отчитам като своя грешка през последните 4 години, и подземната инфраструктура, особено в населените места водопроводната мрежа

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама