Манолова още брои: Разликата в гласовете била под 3%

23:08, 03 ное 19 25 3173 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Благодаря на хората, които гласуваха за мен, на всички, които гласуваха по съвест, останалите знаят колко струва съвестта им. Благодаря на екипа ми, на инициативния комитет, на всички, които се изправиха на битка за достойнството им. Това заяви по време на брифинг Мая Манолова след първите резултати от екзит половете, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

Тя ще коментира окончателните резултати след обявяване им, защото според паралелното преброяване, което прави нейният предизборен щаб, разликата между нея и Фандъкова е под 3%. „Буквало за 2 часа разликата от 12% стана 3%“, посочи Манолова.

Манолова заяви, че в тази кметската битка тя е дала всичко от себе си „в една трудна, жестока и нечестна кампания. В нито един момент не отговорих на вандалските актове с вандализъм, на лъжата с лъжа, на агресия с агресия, с купуването на гласове, с купуване. За мен подкрепата на хората беше по-важна от манипулациите и от черната кампания“, коментира Манолова.  

„Не ме е страх от загубата, от принудата, от директните заплахи, от силовото постигане на резултат. Не съм страхлив човек и вие го знаете. Страхът ми се изразява в думите на един от кандидатите за районни кметове, който днес по обяд ми каза: „Нищо не мога да направя, купуват пред очите ми гласове и полицаите го виждат и казват: "Нищо не можем да направим“, посочи тя и каза, че за нея това е опасността, защото такава е реалната ситуация в страната. „А тя е безобразно и безнаказано купуване на гласове. Безнаказано за управляващата партия ГЕРБ“, заяви Манолова.

Властта няма страх от закона и няма срам от народа. Гражданите гласуваха протестно именно срещу това“, добави кандидатът за кмет. Според нея София е показала, че може да се обедини.

Аз няма да се откажа. Ще намеря начина и формата гражданската енергия да не бъде разпиляна, а да бъде фокусирана в постигането на една цел, промяна на модела на управлението в София и България. Как ще стане това, ще ви кажа след като чуем окончателните резултати от гласуването. Повече не трябва да допускаме хората, които ще ни управляват, да бъдат избирани със силов и купен вот“, добави тя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама