Малина Едрева: Вот купува този, който губи

16:15, 04 ное 19 25 2984 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Авторитетните експерти от социологическите агенции казват, че вот купува този, който губи. Това заяви на брифинг Малина Едрева от ГЕРБ след втория тур на местните избори, предаде репортер на ТОПНОВИНИ. „В София купеният вот не може да обръща резултати и не може да ги предопределя“, заяви тя.

През цялата кампания чуваме внушения, лъжи и манипулации, с които се опитват да предопределят резултати“, изтъкна Малина Едрева. „Софиянци не са неграмотни. Не са хора, които могат да се оставят просто на внушения и манипулации“, добави тя.

"Когато се цитира ромски вот за един от кандидатите услужливо се пропуска този вот за другия кандидат. Манолова е удвоила своя резултат в секциите, които цитира- в „Христо Ботев“, „Факултета“ и „Филиповци“. Това се вижда от протоколите“, изтъкна Малина Едрева. 

Исковата молба на Мая Манолова срещу Бойко Борисов е готова

Елен Герджиков от ГЕРБ коментира: „Абсурдно е твърдението, че съществува някаква социологическа завера. То цели да бъде оправдание за загубата на Мая Манолова". "Социологическа завера има и тя е в резултатите, които бяха показвани в някои медии по време на кампанията. Това са агенции, които са партийни и даваха преднина за Манолова, и то не малка", допълни той. "Не знам докъде ще стигнат опитите за оправдаване на резултатите. Изобретателността на Инициативния комитет наистина учудва", каза Герджиков. "Ако някой е очаквал достойно признаване на загуба- очевидно е наивник", посочи той. 

Областният координатор на партията в София Цветомир Паунов заяви: „Когато загубиш изборите, обикновено търсиш оправдание извън себе си“. „Това обикновено е поведение на губещия, който търси оправдания всякакви, но не в политиките си и начина, по който е водил кампанията си“, заяви той. Паунов посочи, че от гледна точка на ГЕРБ кампанията е била позитивна. „Това, което обещахме в началото го спазихме и изпълнихме“, подчерта той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама