Нинова: Изправихме се с 1 лв. субсидия срещу милионите на властта

08:22, 05 ное 19 25 1880 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Изправихме се с 1 лв. субсидия срещу милионите на властта. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред bTV.

Нинова припомни, че БСП е успяла да спечели 4 областни града на изборите. Тя посочи, че в Шумен е имало много недействителни бюлетини. "Taм сме на кантар със 77 гласа по-малко за нас при около 400 невалидни бюлетини. Ще искаме допълнително броене на гласовете. Вероятно може да е и петата област за нас", добави Нинова

Лидерът на БСП коментира и темата за купуване на гласове. „Този път то беше много крайно, агресивно, арогантно и открито – без притеснения, че това е престъпление. За да купуваш гласове, трябва да имаш пари – пари има управляващата партия“, заяви тя и подчерта, че БСП се е изправила с 1 лв. субсидия срещу милионите на управляващите.

Нинова: Партия на Манолова няма да е проблем за БСП

Къде сте в Ямбол, г-н Борисов? Трета политическа сила, а градът беше крепост на ГЕРБ. Къде сте в Благоевград? Къде сте в Банско? Това ли трябва да ни е анализът на изборите – да си задаваме такива въпроси“, попита Нинова в отговор на думите на Бойко Борисов, че БСП не е спечелила в най-големите градове.

Тя посочи, че това, за което носи отговорност, е удвояване на гласовете в София. „Разликата между гласовете сега е 20 000 гласа при безапелационна победа за ГЕРБ на миналите избори“, подчерта лидерът на левицата.

Нинова коментира и думите на Бойко Борисов, че са „спрели в София червено-синята мъгла“: „Яд го е, че се обединиха хора срещу модела му на управление в София и България и лепи етикети. Изпуска си нервите, говори обиди. Това поведение показва страх, безсилие и яд“.

Тя посочи, че в годините, в които е председател на БСП, партията е в тенденция на повишаване на доверието.

"Наблюдавам тези дни, че Борисов тръгва по моя път, но закъсня. Аз тръгнах по този път преди три години и си нося тежкия кръст от това. Той ще започне реформа в партията, която аз водя от три години вече и сега има резултати. Закъсня Бойко Борисов", заяви Нинова във връзка с налагането на мандатност при кметовете на ГЕРБ. Тя каза още, че БСП са наложили и мандатност при председателя, докато Борисов „иска да бъде вечен”.

Според нея апатията и ниската избирателна активност са шамар за всички. "Да осъзнаем, че ние трябва да започнем да се променяме", каза още Нинова.

Тя коментира и работата на евродепутата Елена Йончева. На въпрос дали тя се бори с корупцията в България от Брюксел, Нинова отговори: "От това, което виждам, явно не". Тя посочи, че очаква повече действия от нея.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама