Камионът с незаконни мигранти в Гърция е на молдовец с българско гражданство

19:18, 05 ное 19 25 1612 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Камионът с българска регистрация, в който гръцките власти откриха незаконни мигранти, е собственост на молдовец с българско гражданство. Kамионът е продаден от пазарджишка фирма в края на октомври, съобщава БНТ.

Вътрешният министър съобщи, че превозното средство е напуснало страната на 31 октомври, управлявано от чужд гражданин.

Камионът с пазарджишка регистрация, в който бяха открити 41 мигранти в Гърция, е продаден на 29 октомври от бившия собственик Торос Месробян на молдовеца с български паспорт Денис Кирияк. Превозното средства било предназначено за превоз на дрехи и две години не е ползвано, твърди старият собственик.

Новият собственик казал, че ще го използва именно за превоз на дрехи от Турция за Молдова и Украйна. Гръцките власти вече са потърсили съдействие от българското вътрешно министерство, за да установят движението на камиона.

Хладилният камион с мигранти, заловен в Гърция, е с българска регистрация?

"Полицейските служители са открили близо до гишето за пътни такси до град Ясмос на автомагистрала Егнатия 40-годишен чуждестранен гражданин, който е превозвал 41 мигранти в затворен хладилен камион, към вътрешността на страната. Според разследващите, камионът е влязъл в Гърция от България през граничния пункт Орменион",  каза Николаос Менексидис, шеф на полицията в област Тракия и Източна Македония:

"Единственото, което може да ни намеси в този случай, е българската регистрация. То не е тайна - мигрантите са минали Турция-Гърция. Те въобще не са минали през територията на България", каза Ивайло Иванов, главен секретар на МВР. 

Адресната регистрация на новия собственик Денис Кирияк е в столичния квартал „Младост“. Според вътрешния министър антимафиотите от ГДБОП оказват пълно съдействие на разследващите от Гърция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама