Протестиращи опитаха да спрат достъпа на сръбския президент до националната телевизия

07:40, 06 ное 19 / Свят 25 1625 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сръбският президент Александър Вучич се конфронтира с демонстранти пред сградата на сръбската национална телевизия РТС тази вечер. Около 200 противници на управляващите препречиха главния вход на сградата, за да не допуснат Вучич да влезе за тв участие.

Пред РТС бяха изпратени спецчасти на полицията, включително и представители на тайната полиция, облечени в цивилни дрехи, предаде БГНЕС.

Според протестиращите сръбския президент режисира медийните си изяви и не позволява да му се задават трудни въпроси. Той самият отрича това да е вярно и публикува в профила си в Инстаграм снимка, към която написа, че е бил принуден да влезе в телевизията през страничен вход.

Още в самото начало на предаването Вучич нарече протестиращите "мафиоти". Според него "полицията бие само във Франция и Великобритания, но не и в Сърбия". "Това е чист фашизъм...Всичко това е незаконно. Аз незнам какво може да се роди в тези болни глави", каза още Вучич.

Протестът беше организиран от движението "1 от 5 милиона". Пред телевизията протестиращите скандираха: "РТС-тероризира", "Защо разпространявате лъжи", "Защо разделяте хората".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама