Станислав Владимиров: Некомпетентното управление на ВиК доведе до воден режим в Перник

08:45, 07 ное 19 / Свят 25 2204 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Некомпетентно управление на ВиК е причината за водния режим, пред който се изправя Перник, смята новоизбрания кмет на града Станислав Владимиров.

„Ако беше реагирано по-рано, нямаше да бъдем изправени пред тази катастрофа, пред която сме изправени сега”, заяви Владимиров в студиото на „Тази сутрин”.

 

Все още не е известно какъв ще е водният режим – целодневен или частичен, отбеляза кметът на Перник.

Перник и Радомир пред воден режим

„Не чувам никаква конкретика от управителя на ВиК. Дали въпросният господин има нужната квалификация, за да управлява подобна структура?”, попита Владимиров.

Според него не може кризата с водата в Перник да се обяснява със сушата, защото шпрез юни месец в Чуйпетльово, където е вододайната зона на Перник, са паднали 135 литъра дъжд, което е повече от предходни години. Владимиров е категоричен, че ще провери поддържана ли е водата в язовир Студена на определено ниво, за да бъде извършен ремонтът на негова стена по сухия способ.

Новият кмет на Перник коментира и проблемът със замърсяването на язовир Пчелина, което отдаде на „един ВЕЦ, който е превърнал язовира в утайник”. „Обещал съм бързи стъпки за спиране на замърсяването на река Струма и няма да направя компромис”, заяви Владимиров.  

 

Компромис той няма да направи и с чистотата на въздуха на Перник и няма да позволи в ТЕЦ „Република” да се използва друго гориво, освен въглища.

Що се отнася до горене на биомаса в топлоцентралата, Владимиров смята, че скандинавските страни са доказали нейната стойност като гориво, но на цената на големи екологични инвестиции, които компаниите тук не са готови да извършат.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама