Европейски форум на храните - за първи път в Европейския парламент

10:13, 07 ное 19 / Политика 25 2352 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Евродепутатът Асим Адемов (ЕНП/ГЕРБ) e съ-учредител на новата европейска платформа за устойчиви решения за бъдещето на агро-хранителните системи в ЕС.

На 5 ноември 2019 г.  евродепутатът и член на ЕП от групата на ЕНП/ГЕРБ Асим Адемов, заедно с колегите си от Европейския парламент - Роза Тун (Полша), Клара Агилера (Испания), Ирен Толере (Франция) и Брандо Бенифей (Италия) подписаха Устава, с който се учредява Европейския форум на храните (ЕФХ).

С цел да се обхванат всички участници в агро-хранителната екосистема, членовете на ЕФХ могат да включват евродепутати, фермери, мултинационални компании, малки и средни предприятия за храни и напитки, фирми за търговия на дребно с хранителни стоки и услуги, европейски и/или национални федерации и секторни асоциации, неправителствени организации, университети и научно-изследователски центрове.

Форумът, който се създава за първи път в Европейския парламент, ще служи като място за открит диалог между членовете на Европейския парламент, участниците във веригата за доставка на храни, представители на гражданското общество, университети и научно-изследователски центрове по теми от общ интерес като защита на потребителите и обществено здраве, качество и безопасност на храните, земеделие и устойчиво производство на храни, научни изследвания  и иновации.

Мисията на ЕФР е да осигури платформа за дебат между всички участници в екосистемата за устойчиво производство на храни в търсене на трайни решения за успешна трансформация на агро-хранителните системи в ЕС, отчитайки новите предизвикателства, свързани с климатичните промени, кръговата икономика, новите потребителски нагласи и иновациите в сектора. Преходът към Обща европейска политика на храните, предназначена да се вслушва по-внимателно и да откликва по-бързо на очакванията на европейските потребители, също ще бъде обект на дискусии.

 

По повод учредяването на форума, Асим Адемов коментира: „Европейският форум на храните запълва съществуващата празнина в политическите дебати в ЕП. Ако искаме по-добра Обща селскостопанска политика, трябва да се вслушаме в нуждите на нашите фермери и потребители. Това, което всички искаме е сигурна и качествена храна, произведена по екологичен начин и на достъпни цени. Дължим го на нашите деца и на бъдещите поколения. Като член на Комисията по земеделие и Комисията по образование и култура, се присъединявам към ЕФХ с мисия-гласът на българския агро-хранителен сектор да бъде чут и повече български производители, фермери и учени да се включат активно в дейността на форума“.

Официалното откриване на форума предстои на 10 декември в Европейския парламент.

 

 

Напишете коментар
Коментари: 3
1 KeithSound 00:30, 18 апр 21

гнездо для волнистых попугаев купить
бурманская кошка купить
сумка для кота купить
купить лошадь в нижегородской
кошки купить в белгороде

http://zotan.ru/

2 Merleslaw 23:28, 27 окт 21

maccconmypc, Очень хочу мужчинку 7e1_559 ))

Безумно хочу мужыка, без комплексов. Я РќР°С‚РѕС€Р° Мне 15 лет! Общение, вирт по скайпу. Жду мальчики ^_^ Я красивая?




maccconmypc, Ваше мнение пригодится

3 Massha_MaVop 05:52, 12 ное 21

Есть нелегальная, но сверх доходная работа. Хотите много зарабатывать, пишите в telegram @karabeitm

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама