Горанов: Бюджет 2020 е добре балансиран

16:30, 07 ное 19 / Политика 25 1935 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Бюджет 2020 е добре балансиран”, заяви финансовият министър Владислав Горанов по време на съвместно заседание на три комисии в парламента – бюджетна, социална и здравна, на което се обсъжда финансовата рамка за следващата година, съобщи БГНЕС.

Сред набелязаните цели в Бюджет 2020 са увеличение на разходите за средно образование, удвояване на учителските заплати, инфраструктура с фокус в Северна България, увеличение на разходите за отбрана.

Пламен Димитров за Бюджет 2020: Има увеличение на заплатите, но не за всички

„Това са приоритети, които имат нужда от дългосрочна стратегия, за да бъдат постигнати. Ако липсват съществени изненади в бюджета, за мен е добра новина“, каза Горанов.

Запитан дали се предвижда увеличение на пенсиите, Горанов отговори, че това може да стане факт само когато нараснат доходите на работещите. „Никаква друга формула не е работеща, другото е краткосрочно решени, граничещо с популизъм. Защото, това означава дестабилизиране на пенсионната система в краткосрочен период и формиране на нови огромни задължения за държавата“, каза още Горанов.

Акцент на деня: Бюджет 2020 - повече пари, но без реформи

"Подобряване на условията в спешната помощ, диагностиката и профилактиката са основните цели на здравеопазването, заложени в Бюджет 2020", заяви по време на съвместното заседание ресорният министър Кирил Ананиев.

Здравният министър отчете, че с бюджета на министерството за следващата година ще бъдат заделени повече средства за Спешната помощ, ремонти на лечебници в труднодостъпни райони, за увеличение на заплатите на служителите в системата. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама