Корнелия Нинова до европейските посланици: Да превърнем България в свободна и демократична държава

10:23, 08 ное 19 / Политика 25 1869 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Моля Ви за подкрепа в мисията ни да превърнем България в свободна и демократична държава, където основните принципи като свобода на волята, честните избори и върховенството на закона са норма". Това се казва в писмо, изпратено от Корнелия Нинова до посланиците на европейските държави, ОССЕ и Съвета на Европа относно проведените местни избори.

БСП: Репресиите на властта продължават и след изборите

"Отново бяхме свидетели на кампания и гласуване в разрез с основните стандарти за честни и свободни избори. Отново трябваше да се борим с купен вот, корпоративен натиск и гласуване от страх", пише Нинова. 

Председателят на БСП подчертава, че въпреки усилията на правителството да постави БСП в ъгъла чрез намаляване на държавното финансиране за партиите и упражняване на натиск върху кандидатите, БСП отбеляза значителен ръст в подкрепата за кандидатите си. Нинова отбелязва, че на места резултатите са били откровено фалшифицирани, имало е изкривяване на вота и посочва за пример София, където по нейните думи манипулациите на гласуването и резултатите са били безпрецедентни.

"Нещо повече, след като изборите минаха, репресиите срещу поддръжниците на БСП не спряха. Кандидатът за кмет на Ловеч Радина Банкова е със запорирани от НАП сметки. Изпълнителното производство се основава на неправилни данни, подадени от НАП. Един от нашите поддръжници, детска учителка, беше незабавно уволнена дисциплинарно", продължава Корнелия Нинова, цитирана от БГНЕС. Със запахи от уволнение са се сблъскали и други симпатизанти на партията, заети в общински дружества и администрация.

В писмото Нинова ясно заявява готовността на партията да защити всеки неин поддръжник с всички политически и законови средства

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама