Цветан Цветанов: Няма предпоставка за предсрочни избори

13:43, 11 ное 19 25 2582 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Няма предпоставка за предсрочни парламентарни избори, заяви бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов в коментар за резултатите от местните избори пред БНР.

По думите му обаче има нарушен диалог в партията. Според него различните мнения във всяка демократична партия могат само да допринесат за отрезвяването на всички, участващи във взимането на решения. След изборите Цветанов каза, че в ГЕРБ цари страх, цензура и липса на диалог.

„Резултатите, които бяха постигнати, начинът, по който беше структурирана цялостната кампания, и начинът, по който се взимаха административни решения и не се съобразяваха с желанието на структурите, които винаги изнасят всяка кампания“, коментира Цветанов.

Цветанов за срещата Борисов-Тръмп: Премиерът трябва да бъде добре подготвен по енергийните проекти

Той даде Русе и Ямбол като примери за липса на чуваемост с местните структури, където и слабите резултати са потвърдили това. ГЕРБ спечели тези избори, но със сериозно отстъпление както в областните центрове, така и в много общини, отчете Цветанов.

„Трябва да се казва истината и да се казват какви са потенциалните заплахи за това, което би могло да се случи в ГЕРБ при липсата на един обективен анализ, който да даде възможност всеки един да каже мнението си и да се види каква е тежестта на всеки мандат във всяка една община“, отбеляза още той.

Трябва да се разгърне мрежата за диалог, да има чуваемост и да се предприемат правилните действия, за да има и правилни решения, смята бившият втори в партията. Според него резултатът в София е сериозна индикация за проблем.

Борисов: Партийната битка приключи миналата неделя и разликата между ГЕРБ и БСП е два пъти

Цветанов посочи в цифри какво е отстъплението на ГЕРБ: „През 2015 г. ГЕРБ имаше 895 000 гласа. Сега има 803 000 гласа. В много от общините участвахме със СДС, които отчитат, че имат около 35-50 000 гласа, което означава, че ГЕРБ вече е под 800 000 гласа, ако имаше самостоятелно участие в изборите".

Според Цветан Цветанов в тези избори ДПС са си възвърнали сериозно присъствието в смесените региони.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама