Манолова: Предстои да видим има ли кой да накаже изборната машина на ГЕРБ

15:57, 11 ное 19 25 5050 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пускаме жалба за касиране на изборите в София. Прилагаме 14 класьора с доказателства за нарушения на изборния процес. Това обяви Мая Манолова, която беше кандидат за кмет на столицата, предаде репортер на ТОПНОВИНИ. Тя е подредила нарушенията в 4 групи: в избирателните списъци; в секционните изборни протоколи; в бюлетините и в организацията на изборния процес.

„100 хил. избиратели е разликата между списъците в първия и втория тур. Повече от 60% са подправените протоколи- има разминавания между протоколите, издадени от СИК и качените на сайта на ЦИК, това са над 900 секции“, изтъкна Манолова. Тя апелира, че многобройни са нарушенията с контролиран вот, с купуване и продаване на гласове. „Има множество нарушения при приемането на протоколите в зала „Арена Армеец“. Пликовете бяха отваряни от служители на Столична община. В нарушения на правилата там не бяха допуснати застъпници“, допълни Мая Манолова.

"На втория тур на изборите има близо 7 хил. недействителни бюлетини. На първия тур на кандидат за кмет се падат по 500 недействителни бюлетини, на втория вече са 3500", обяви тя. "Протоколите в секциите с преобладаващо ромско население са изрядни и чисти. Там практически няма недействителни бюлетини. Това потвърждава информацията ни, че в тези секции е гласувано с предварително подготвени и попълнени бюлетини", коментира Манолова. 

Подаваме жалбата не за да пречим на работата на Столична община, а заради справедливостта. Заради огромната манипулация и злоупотреба с гласовете на столичани. Не става дума за моя избор, а за гласовете на десетки, стотици български граждани“, подчерта тя. „Настояваме да бъдат разобличени всички манипулации и фалшификации на изборния процес. Дали има кой да накаже изборната машина на ГЕРБ, предстои да видим“, каза още Мая Манолова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама