Президентът на Хърватия официално откри кампанията си за втори мандат

17:17, 11 ное 19 / Свят 25 2039 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Президентът на Хърватия Колинда Грабар-Китарович откри днес кампанията си за втори президентски мандат, съобщава сръбският портал „Блиц”.

Уверена, че постигна това, което обеща на гражданите преди пет години, Грабар Китарович подчерта, че отново се кандидатира за президент, защото вярва и в Хърватия.

Хърватският президент: Нашата "Буря" спаси Босна и Херцеговина

В речта си президентът заяви, че преди 5 г. Хърватия е била в икономическа и морална криза, а гражданите са били обзети от песимизъм и апатия.

Като един от основните си успехи изтъква фактът, че е „измъкнала” Хърватия от региона и я е позиционирала „в Централна Европа и Средиземноморието, където винаги е принадлежала“.

Представената от Грабар-Китарович програма „Хърватия знае” се състои от седем точки: хърватско развитие, хърватска идентичност, хърватска решителност, хърватска справедливост, хърватска демокрация, хърватска сигурност и хърватски оптимизъм.

Тя заяви, че ще предложи дискусия относно по-гъвкавото работно време, ще свърже емиграцията с родината и ще предприеме мерки относно „брандирането на Хърватия“.

Румен Радев: България и Хърватия ще засилят партньорството си в сферата на сигурността и отбраната

Министър-председателят и лидер на Хърватска демократична общност Андрей Пленкович на ХДС подчерта, че спечелването на президентските избори е ключово за постигането на програмни и политически цели.

Той заяви, че избирането на Грабар-Китарович за втори мандат ще осигури приемствеността в политиката основана на държавност, патриотизъм, националност и демокрация. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама