Протестиращи срещу центъра по наркомании в „Младост” блокираха „Цариградско шосе”

19:15, 11 ное 19 25 4106 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Жители на "Младост" блокират в този час движението по бул. ''Цариградско шосе'' в посока центъра в знак на протест.

Здравното министерство: Преместването на Центъра по наркомании в „Св. Анна“ е временно

Те настояват центърът по наркомании в "Младост 1" да бъде незабавно затворен и преместен на друго място, съобщава БГНЕС. Протестиращите искат оставката на здравния министър Кирил Ананиев. 

Мотивът им за това е, че центърът се намира в близост до детска градина, училище и детски площадки.

"Ние жителите на "Младост" категорично отстояваме позицията си и не вярваме на обещанията на министър Ананиев и Министерството на здравеопазването, че до края на годината центърът ще бъде преместен. Ние не вярваме на голи обещания и искаме по най-бързия начин центърът да бъде преместен", каза Кристияна Тодорова, която е организатор на протеста.

Тя обясни, че недоверието им е продиктувано от промяна на поетия ангажимент от страна на ведомството. Първоначално Ананиев заявил, че вече се ремонтира сграда, а в официален отговор от 5 ноември се посочва, че ще искат 4 млн. лв от Министерски съвет за строителство на нова сграда.

„Младост” на протест срещу Център по наркомании

Заради грешните решения, които са взели Министерството на здравеопазването и министър Кирил Ананиев, протестиращите поискаха оставката му.

Тодорова изрази и съмнение, че от МЗ чакат да дойдат студените дни и хората да се откажат да се борят срещу центъра, и той да си остане на същото място. Това, обаче, няма да се случи, увери тя.

За да покажат, че имат широка подкрепа, са внесли подписка с над 5000 подписа във вътрешното министерство и до премиера Бойко Борисов.

Организаторът на протеста декларира, че те не са срещу наркозависимите, но са против те да се лекуват между децата им. Тодорова алармира, че откакто центърът работи, са нараснали и кражбите в района, а също така по детските площадки все по-често деца и родители намират спринцовки и шишета от метадон.

Протестите продължават всеки понеделник докато искането на жителите на "Младост" не бъде изпълнено.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама