Болницата в Пазарджик вече е с нов директор

11:13, 12 ное 19 25 2664 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Временно ръководството на пазарджишката Многопрофилна болница се поема от д-р Красимир Темнилов. Досегашният директор д-р Васил Вълчев остава в Борда на директорите до провеждането на общо събрание за избор на ново ръководство, съобщи БНР.

Бойко Борисов уволни директора на болницата в Пазарджик

Информацията за отстраняване на директора на болницата заради твърдения за източване на Здравната каса чрез фалшиви ТЕЛК решения доведе до напрежение в лечебното заведение. Лекарите в Пазарджик настояват за среща с премиера Бойко Борисов.

Лекари в болницата в Пазарджик обмислят колективна оставка

Свикването на общото събрание ще се проведе след  като приключи прокурорската проверка, която трябва да установи има ли данни за престъпление с фалшиви ТЕЛК решения, от които са се облагодетелствали  лекари. До провеждането на общото събрание, което окончателно ще определи кой ще управлява пазарджишката болница, колективни  лекарски оставки няма да има, каза д-р Милко Петров.

„Помолиха ни засега да не предприемаме груби действия, но мисля, че всичко е опит да бъде замазано, защото явно, че нещата не вървят на добре. Те ни поставиха в това положение, ще си берат плодовете“.

Хасан Адемов за скандала в ТЕЛК- Пазарджик: Според закона няма конфликт на интереси

Според лекарите премиерът Бойко Борисов е подведен. „Искаме среща с министър-председателя и с  министъра на здравеопазването, защото това са вече крайни мерки. Чакаме да свършат проверките и след това ще наддадем як вой“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама