Камен Георгиев е готов за битка в стил PRIDE тази събота

09:45, 13 ное 19 / Спорт 25 2711 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

MMA състезанието ISFA: Final Conflict ще се проведе на 16 ноември в Перник. Организаторите са се погрижили зрителите да наблюдават атрактивни и равностойни битки, съобщи mma.bg.

Главното събитие на вечерта е шампионски двубой за титлата на в полутежката категория на ISFA, където ще се срещнат Петър Петров и Камен Георгиев.

Камен е един от най-опитните ММА бойци у нас с дълга кариера в различни бойни дисциплини и мина през усилена подготовка, която обаче е била съпътствана и от трудности.

"Всичко е нормално - като преди важно събитие. Въпреки че проблемите бяха повече от обичайното: получих контузия преди световното по Комбат рестлинг, контузиха се основни спаринг партньори. Прехвърлях натоварването от една част на тялото на друга, правех спаринги с много ограничения," сподели Камен за mma.bg

"Благодарение на това, че в "Боен клуб България" тренират много хора, на мястото на контузените застанаха други. Всеки в клуба помага с каквото може, затова като чуя твърдения как в България нямало достатъчно спаринг партньори... се заливам от смях. Помагаш ли, ще ти помогнат! Само трябва да се събереш с точните хора, а да го направиш е лесно - просто трябва да сте на "една вълна", заяви той.

Последната битка на Камен Георгиев бе в началото на месец октомври, където се изправи срещу Калоян Колев в главното събитие на SFC 9: Fast and Fury в Благоевград. Двамата си спретнаха сериозна и равностойна битка. Двубоят бе изключително оспорван и имаше доста разнопосочни коментари спрямо правотата на съдийското решение.

Камен винаги си е поставял високи цели не само в спортните си постижения, но и в представянето си в своите битки, затова въпреки атрактивната среща, която нажежи обстановката в Благоевград той не е доволен до край и със сигурност ще има промени в играта му спрямо новия противник.

"Никога не съм доволен, винаги може да се постигне повече. Но след като 2,5 рунда се бих с контузия и нанесох повече поражения на противника си, да кажем че съм леко доволен. Промените са предвид различният профил на противниците ми. Докато за предходният си мач трябваше да се противопоставям на съперник, който предпочита да натиска на клетката, настоящият е комплексен с афинитет към страйкинг частта", коментира той.

В клетката на ISFA Камен ще се изправи срещу младия талант Петър Петров, известен с тежки удари и брутален стил на игра. В професионалната си кариера успява да надделее срещу бойци от различни краища на Европа и има много победи с нокаут или събмишън още в първия рунд. Камен е готов да го посрещне и очаква атрактивна среща.

"Той сам е изявил желание да се бие с мен, значи има нещо предвид," споделя Георгиев. "Концентриран съм върху собствената си подготовка, неговата не е мой проблем. Търси размяна на удари - би следвало мачът да е динамичен. Преди мачове, а и не само, избягвам да давам конкретна информация за подготовката си. Всичките ми противници предполагат, правят догадки, разузнават, но никога не са достатъчно запознати. Има много псевдо-специалисти, нека им дадем възможност да си чешат езиците”, посочи той.

Събитието ISFA Final Conflict се очертава доста атрактивно - с много ММА двубои между равностойни противници.

Камен с интерес ще следи и някои от другите срещи в галавечерта, която ще се проведе тази събота, 16 ноември в зала "Борис Гюдеров" в Перник.

"Тези, които разбират от бойни изкуства, знаят защо трябва да присъстват на живо. На тях е излишно да им се обяснява. Сигурни са няколко неща: моят двубой предполага динамика - и двамата с противника ми предпочитаме "по-отворена" игра, а правилата ще бъдат, като на легендарната организация PRIDE.Ще има и още един мач за титла - в лека категория. Ще има няколко мача с чужденци, а местния любимец и състезател на ръгби клуб "Валяците" - Веселин Пейчев ще запише своят трети ММА мач", заяви Камен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама