Серии от акции на ГДБОП в страната (ОБНОВЕНА)

13:03, 13 ное 19 25 4315 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Публикувана: 11:06  Обновена: 13:03

ГДБОП извършва акции срещу различни престъпни групи на територията на страната.

Мащабна акция на ГДБОП се провежда на територията на Враца, съобщи БНР.

Акцията е срещу организирана престъпна група, която се е занимавала с трафик на жени и склоняването им към проституция.

Седем души са задържани до момента. Обиските продължават към този час.

Спецакция срещу разпространението и употребата нанаркотици се проведе в Русе. Тя е осъществена за няколко дни под наблюдението на прокуратурата, съобщиха от МВР.

На 9 ноември полицаи на РУ – Бяла извършили проверка на земеделска нива в местността „Бабин кладенец" и открили разстлана върху найлони и дървени плоскости марихуана.В близост е засечен и мъж, който се опитал да избяга, но минути по-късно 30-годишният бил задържан за 72 часа. При последвалия оглед на място са намерени и празни съдове с различна вместимост.

На адреси в Свищов и село Кривина е открита още марихуана, съхранявана в полиетиленови пликове, както и изсушена тревна маса. Общото количество на иззетите наркотици е около 18 кг. Работата по случая продължава, изяснява се и съпричастността и на други хора към престъпната дейност.

Специализирана полицейска операция е извършена и в общините Кюстендил, Трекляно и Невестино с участието и на жандармерия за противодействие на престъпленията, свързани с незаконната миграция, каналджийството, трафик на хора, противодействие на престъпления, свързани с данъчната и митническа система, съобщиха от областната дирекция на полицията. За пръв път обхватът на подобни операции стига до най-малките населени места в района. При операцията са проверени 103 души и 72 превозни средства. За установени нарушения са съставени шест акта по Закона за българските лични документи, два акта по Закона за движение по пътищата, един по Закона за застраховането, липса на полица за "Гражданска отговорност" и 18 фиша, предаде БНР.

По-рано днес 8 души бяха задържани при спецоперация в Бургас за разпространение на наркотици и осъществяването на грабежи и кражби от търговски обекти и частни домове.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама