БФС ще бори расизма с нов шал

12:30, 14 ное 19 / Спорт 25 2177 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Футболът е игра, равна за всички, независимо от тяхната раса, пол или религия. С това послание Българският футболен съюз представи "The Scarf of Respect" — фенски шал, средствата от чиято продажба ще отидат за борбата с дискриминацията в любимия спорт, съобщиха от футболната централа.

Създаването на този благотворителен продукт е част от редица стъпки, които БФС ще предприеме като реакция срещу случилото се по време на eвропейската квалификация между България и Англия на 14 октомври.

Снимка: bfunion.bg

Традиционно футболните шалове показват принадлежността към определен клуб — "The Scarf of Respect" показва любовта към играта, равна за всички. Шалът е вдъхновен от цветовете на българското знаме, но посланието е универсално — във футбола няма място за дискриминация от какъвто и да е характер.

"The Scarf of Respect" бе представен с фотосесия, в която се включиха капитанът на националния отбор Ивелин Попов, нападателите Марселиньо и Божидар Краев, вратарката на женския национален отбор Виктория Димова, футболисти от юношеския тим, фенове и служители от Национална футболна база "Бояна".

Снимка: bfunion.bg

Повече за шала и инициативата на Българския футболен съюз можете да разберете на scarfofrespect.bg

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама