Почитаме паметта на загиналите в ПТП

07:45, 17 ное 19 25 3579 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Всяка трета неделя на месец ноември се отбелязва Световният ден за възпоменание на жертвите на пътнотранспортни произшествия. Ежегодно в резултат от инциденти по пътищата, стотици губят живота си, хиляди получават тежки наранявания, значителен е броят и на пострадалите с увреждания за цял живот.

Мащабът на проблема нараства всяка година, защото към хилядите хора, които са пострадали се присъединяват нови хиляди, с което групата на жертвите придобива огромни размери. Това са ненужни човешки загуби и страдания. Загиват и остават осакатени завинаги деца, млади хора, мъже, жени. 

На този ден си спомняме за тези, които са убити и за тези, които са получили пътна травма поради чужди и собствени грешки и продължават да страдат, за тези, които ги няма вече около нас и почитаме тяхната памет. 

Денят на възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия е и ден за размисъл, за осъзнаване на необходимостта от ново отношение и култура в движението по пътищата. Нека всички заедно – институции,  организации и участници в движението, да дадем своя принос за безопасността и за намаляване на пострадалите в движението по пътищата.

По повод Световния ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни произшествия на 17 ноември във всички храмове в страната ще бъдат отслужени служби.

В София денят ще бъде отбелязан в храм-паметник „Св. Александър Невски“ от 10.30 часа, където ще бъде отслужена панихида за упокоение на душите на загиналите при инциденти на пътя и за измолване на скорошно оздравяване на пострадалите. В храма ще присъстват министърът на вътрешните работи Младен Маринов, представители на политическото и професионалното ръководство на МВР, на ГДНП, БЧК и на СБА.

От 11.00 ч. пред храм „Света Троица“ в гр. Добрич ще бъде отслужена панихида в памет на жертвите от пътнотранспортни произшествия, на която всеки може да присъства.



Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама